18 mei 2018

Inbrekers afschrikken; 6 tips

Inbrekers-afschrikken-6-tips.jpg
, ,

De lente betekent: lekker weer, terrasjes en wandelen. Kortom, je bent veel buiten de deur. Helaas weet het inbrekersgilde dit ook. Daarom is het de komende maanden des te belangrijker om inbrekers tegen te houden. Wij geven je geef 6 tips tegen boosdoeners.

1. Alarmsysteem
Een inbraakalarmsysteem is inmiddels onmisbaar in een woning die een prioriteit maakt van inbraakbeveiliging. Het is een elektronisch veiligheidssysteem dat waarneemt wanneer een indringer zich op onbevoegd terrein begeeft. Een alarm gaat af, dat kan zowel thuis zijn, als op een andere locatie, bijvoorbeeld op een alarmcentrale.

2. Slimme verlichting
Dat geluid dat je hoorde in je achtertuin, is wellicht maar een eekhoorn die rondneust bij je dak, maar om toch wat relaxter te kunnen slapen, zet je slimme verlichting in. De buitenlampen kunnen worden gekoppeld aan een bewegingssensor of aan je smartphone, zodat de eekhoorn (of toch een inbreker) snel weggejaagd wordt bij het aangaan van de lampen.

3. Sirene
Een sirene is een weinig subtiele, maar effectieve manier om een inbreker buiten te houden. De draadloze sirene (bijvoorbeeld uitgerust met Z-wave) geeft een duidelijke waarschuwing door veel geluid te maken en licht te geven als de sensor wordt geactiveerd. Zo’n sirene gaat vaak ook af als iemand hem probeert te saboteren.

4. Camerabeveiliging
Om zicht te blijven houden wat er in en rond het huis gebeurt, is het verstandig een slimme beveiligingscamera te installeren. De beelden van de beveiligingscamera zijn dan ook live te volgen, mits de beeldkwaliteit in orde is.

5. Domoticasysteem
Met domotica kun je ook heel goed doen alsof je thuis bent, terwijl dat helemaal niet zo is. Bij afwezigheid kan er met een tijdschakelklok een variabel tijdschema worden ingesteld. Dan springen tijdig de lampen aan en uit en de gordijnen gaan open en dicht.

6. Alarmknop
Een paniekschakelaar of alarmknop is een knop die bijvoorbeeld bij het bed wordt geïnstalleerd. Het kan dienen om het hele huis in nachtstand te zetten. Bij onraad kunnen met één druk op de knop alle lampen in huis worden aangezet, wat een eventuele inbreker zeker weg zal jagen.

Uit statistieken blijkt dat woningen met een goede buitenverlichting en met een alarmsysteem veel minder vaak doelwit zijn van inbraakpogingen. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en beste oplossing voor een goede beveiliging in rondom in de woning.

NEEM CONTACT MET ONS OP