02 maart 2019

Limburg vier keer in top 10 Misdaadmeter

Limburg top10 misdaadmeter.png
, , ,

Maar liefst vier Limburgse gemeenten staan in de top 10 van de achttiende editie van de AD Misdaadmeter. Vorig jaar waren er dat met Heerlen en Maastricht nog maar twee. Naast Heerlen en Maastricht, zijn dat Sittard-Geleen en Roermond. In deze vier gemeenten daalde weliswaar het totaal aantal aangiften van misdrijven, maar in drie van de vier waren er wel méér overvallen en werd fors meer ingebroken.

Toename woninginbraken

Voor de gehele provincie Limburg geldt dat het aantal woninginbraken is toegenomen, tegen de landelijke trend in, net als in Friesland en Groningen. Limburg blijft daarnaast hotspot voor het stelen van auto’s. Het is relatief simpel om snel met de buit de grens over te steken. In Limburg hebben we te maken met twee buurlanden, en ook Frankrijk en Luxemburg zijn niet ver weg’’, zegt een woordvoerder van de politie.

Sittard-Geleen en Roermond

De gemeenten Sittard-Geleen en Roermond zijn de nieuwkomers in de top tien. In alle vier de Limburgse gemeenten daalde het aantal aangiften van misdrijven, maar in drie van de vier gemeenten waren er wel méér overvallen. In Roermond werd fors meer ingebroken. Dat zijn misdrijven die zwaar meetellen in de Misdaadmeter.

Top-10 onveiligste gemeenten

De ranglijst is samengesteld aan de hand van aangiftecijfers van de politie van tien delicten die veel impact hebben op het veiligheidsgevoel, zoals inbraak, autodiefstal, bedreiging en overvallen.

1. Amsterdam
2. Eindhoven
3. Rotterdam
4. Heerlen
5. Maastricht
6. Den Haag
7. Sittard-Geleen
8. Diemen
9. Roermond
10. Schiedam

Wilt u persoonlijk advies of heeft u vragen over wij kunnen helpen bij veilig wonen in de eigen vertrouwde omgeving?
Neem via onderstaande knop contact met ons op of bel ons op 046 - 234 01 01. Wij denken graag geheel vrijblijvend mee over bijvoorbeeld een alarminstallatie, camerabeveiliging of andere oplossingen voor veilig wonen

NEEM CONTACT MET ONS OP