10 juli 2019

Vijf tips voor een veilige vakantie

Inbreker.jpg
,

Deze week is het zover, de zomervakantie in Limburg is begonnen. Dit is ook meteen een periode waarin veel inbrekers toeslaan, want veel mensen zijn met vakantie. Wij geven je graag enkele tips waarmee je je huis veilig achter laat en met een goed gevoel op vakantie kunt gaan.

1. Ruim je tuin op!
Om te beginnen is het handig, als je een tuin hebt, om kritisch te kijken naar wat daarin staat. Laat niet te veel spullen in je tuin staan. Inbrekers willen nog weleens gebruik maken van ladders, kliko’s of zelfs schoppen. Dus berg alles op. Heb je een balkon laat dan nooit de sleutel in het slot zitten. Een raampje is zo ingetikt en dat maakt echt niet zoveel geluid als in de film. Dit kunnen dieven heel stil doen

2. Vertel niet te veel op Social media

Het is misschien heel leuk om je vakantievoorpret te delen op Facebook of Instagram, maar verstandig is het niet. Zo kunnen inbrekers op gemakkelijk wijze erachter komen dat je lekker met vakantie gaat en dat er binnenkort niemand thuis is. Ben ook voorzichtig met het delen van leuke vakantiekiekjes en "check-ins" in die heerlijke restaurantjes tijdens je vakantie. Ook hier kunnen inbrekers uit opmaken dat je niet thuis bent.

3. Vraag de buren een oogje in het zeil houden

'Beter een goede buur dan een verre vriend’ zeggen ze weleens. Tijdens de vakantieperiode is dit zeker het geval. Vraag je buren om een oogje in het zeil te houden. Ook zou je kunnen vragen of ze je post dagelijks even uit de brievenbus willen halen, zeker als je dagelijks een krant ontvangt.

4. Zorg dat het lijkt of iemand thuis is

Een heel opgeruimd huis achterlaten is misschien niet zo'n heel goed idee. Laat wat schoenen rondslingeren op de grond en afwas op het aanrecht staan, zet een theepot met kopjes op tafel en laat een krant liggen zodat het huis een bewoonde indruk maakt. En zorg ervoor dat op verschillende plekken, op verschillende tijden, in huis (ook op de bovenverdieping) licht brandt als het donker is.

5. Zet inbrekers in de spotlights

Verlichting buiten rondom het huis, bijvoorbeeld bij de voordeur, de oprit of de achterdeur schrikt inbrekers af. Ze staan niet graag in de spotlights. Verlichting kan 's avonds automatisch bij zonsondergang of bij beweging rondom het huis worden ingeschakeld. Veilig én energiezuinig tegelijk!

BONUSTIP!

Met ons slimme domotica-concept "Veilig wonen" zorgen wij dat je je huis veilig kunt achterlaten en met een gerust gevoel van je vakantie geniet. Mocht er toch een onveilige situatie optreden in of bij je woning? Dan krijg je direct een melding op je smartphone. Waar ter wereld je ook bent!

Benieuwd hoe wij jouw huis veiliger kunnen maken?

NEEM CONTACT MET ONS OP!