08 juli 2019

SMART CARE: Langer thuis wonen met de valdetector

Gevallen senior.jpg
, ,

Je hoort het regelmatig: een ouder iemand valt in huis, kan niet meer opstaan en wordt pas na een paar uur ontdekt als de verpleeghulp langskomt. Het Israëlische bedrijf Essence ontwikkelde een radar-oplossing die meteen detecteert of iemand gevallen is. De zogeheten Radar Fall Detector heeft inmiddels al een innovatie-award gewonnen.

Baanbrekende oplossing in smart care

Essence heeft een baanbrekende oplossing in handen met de Radar Fall Detector. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen, dus dergelijke innovaties zijn meer dan welkom. De oplossing van Essence detecteert het meteen wanneer iemand in huis valt. Daarvoor hoeft die persoon geen device of paniekknop te dragen. .

Bewegingssensoren en AI

De oplossing is gebaseerd op 3D-beeldherkenningstechnologie. Normaal wordt deze techniek met bewegingssensoren gebruikt in de beveiliging van woningen, maar binnenshuis is deze dus ook prima inzetbaar. Met artificial intelligence (AI) herkent het apparaat direct wanneer iemand valt. En kan dus ‘normale’ bewegingen onderscheiden van valbewegingen. Zodra dit gebeurt, krijgen hulpverleners een seintje.

Wilt u persoonlijk advies of heeft u vragen over wij kunnen helpen met slimme oplossingen voor levensloopbestendig wonen in de eigen vertrouwde omgeving?

Neem via onderstaande knop contact met ons op of bel ons op 046 - 234 01 01. Wij denken graag geheel vrijblijvend mee!

NEEM CONTACT MET ONS OP