26 april 2019

Slimme spraakassistenten helpen ouderen

Slimme spraakassistenten helpen ouderen.jpg
, ,

Ouderen kunnen langer zelfstandig blijven wonen dankzij slimme spraakassistenten van Google, Apple en Amazon. De slimme speakers zijn makkelijk te bedienen en bieden uitkomst bij legio problemen waar senioren tegenaan lopen. Ouderenorganisatie ANBO, spraaksoftware-expert Maarten Lens-FitzGerald van Nodes, verzekeraar Achmea, de Sociale Verzekeringsbank en Google concluderen dit uit een proef met spraakgestuurde technologie.

Slimme speakers zijn toegankelijker

Slimme speakers maken technologie voor senioren toegankelijker. Onhandige knopjes komen bij een spraakassistent niet kijken. Mensen hoeven alleen maar te praten tegen de speaker. Vooral handig wanneer ouderen minder mobiel worden. Ook biedt het soelaas tegen sociale eenzaamheid. Spraakgestuurde technologie kan ook gebruikt worden om een bericht te sturen of met familie te (video)bellen.

Ouderen steeds digitaal vaardiger

Hoewel niet iedereen digitaal vaardig is, wordt of wil worden, gaat het goed met de digitale vaardigheden van senioren. Uit de nieuwste (online) peiling van ANBO onder 3400 mensen blijkt dat slimme technologie steeds meer een plek in huis krijgt. 74 procent van hen heeft een smartphone, tweederde heeft een laptop of tablet, en zes op de tien hebben een smart-tv. Ruim één op de vijf ouderen maakt gebruik van spraakgestuurde techniek. Dat doen ze dan vooral met de navigatie in de auto, Siri van Apple of S Voice van Samsung.

Wilt u persoonlijk advies of heeft u vragen over wij kunnen helpen met slimme oplossingen voor levensloopbestendig wonen in de eigen vertrouwde omgeving?

Neem via onderstaande knop contact met ons op of bel ons op 046 - 234 01 01. Wij denken graag geheel vrijblijvend mee!

NEEM CONTACT MET ONS OP