30 april 2017

Sleutelkastjes blijven zwakke plek

Sleutelkastje_zwakke_plek_in_beveiliging.png
, ,

Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat er weer eens sleutelkastjes zijn opengebroken. Daarmee wordt helaas telkens bevestigd dat met dergelijke kastjes het risico van inbraak in de woning aanzienlijk toeneemt.

Sleutelkastjes zijn bedoeld voor mantelzorgers of medewerkers van zorginstellingen. Zij kunnen zo de woning binnen van mensen die slecht ter been zijn en zelf de deur niet kunnen openmaken. De kastjes met daarin de voordeursleutel zijn voorzien van een cijferslot. Helaas blijkt dat dergelijke kastjes vrij makkelijk opengebroken kunnen worden. Hierdoor krijgen vreemden de sleutel in handen en kunnen ze probleemloos de woning binnen gaan.

Als alternatief raden zorginstellingen onder andere aan om de sleutel bij een buurman of familielid in de buurt neer te leggen. Ook kan gekozen worden voor een elektronisch slot. Beide alternatieven hebben nadelen. Zo moet de persoon die de sleutel in bewaring heeft thuis zijn zodra iemand toegang tot de woning moet krijgen. Een veel betere alternatief zijn een deurcamera of een elektronisch slot.

Deurcamera

Met deurcamera zie je, zodra wordt aangebeld op het scherm van een draadloze huistelefoon, smartphone of tablet wie aan de voordeur staat. Het is zelfs mogelijk met die persoon een gesprek te voeren en op afstand de deur te openen. Bijkomend voordeel is dat ook andere personen, bijvoorbeeld kinderen of familieleden, een signaal krijgen zodra wordt aangebeld.


Codeslot

Met een electronisch codeslot krijgen familie, mantelzorgers of professionele verzorgers op een veilige en eenvoudige manier toegang tot de woning. Door te draaien en drukken op de deurknop voer je een cijfercode in waarna de deur opengaat. Hierdoor hoeven sleutels aan anderen gegeven te worden. Het slot is hierdoor vergelijkbaar met het sleutelkastje, maar wel veel veiliger. Ook kan de deur met de bijbehorende slimme chipsleutel worden geopend. Precies zoals bij een gewoon slot: invoeren, draaien, deur open. Handig als het invoeren van een code, bijvoorbeeld vanwege reuma, moeilijk is.

Wij realiseren slimme beveiligings- en zorgoplossingen waarvan de deurcamera en het codeslot twee van onze slimme producten zijn. Wij adviseren je graag over hoe je de om de toegang tot de woning veiliger kunt maken.

question_answer Neem contact met mij op