31 maart 2017

Bedien je huis met smartphone of tablet

Home_Automation_Tablet2.jpg
,

Stel: de rolgordijnen, verlichting, verwarming, multimedia en beveiligingssystemen zijn allemaal gekoppeld aan één slim domotica-systeem. Dan blijft er eigenlijk nog maar één vraag: hoe ga ik dit bedienen? Ons systeem heeft daar allerlei mogelijkheden voor, zoals met een iPad of Android-tablet. Woningautomatisering wordt daarmee heel eenvoudig

Vergeet het ouderwetse bedieningspaneel aan de muur. Zulke vaste panelen werden geprezen vanwege het gemak om vanaf één locatie apparaten en verlichting te besturen. Maar is dat eigenlijk wel een voordeel? Mensen zijn niet stationair; we zijn continu in beweging en verblijven op verschillende plekken. Is een centraal systeem aan de muur dan wel zo handig? Zeer waarschijnlijk niet! Gelukkig zijn er praktische oplossingen die het mogelijk maken om het huis met een smartphone of tablet te bedienen.

Wat zijn de voordelen?

  • Je hebt je huis in de palm van je hand. Wat is er nou heerlijker dan de verlichting, rolluiken, toegangscontrole en zelfs de temperatuur gemakkelijk vanuit een luie stoel of vanaf de bank te bedienen? Ook als je in je bed ligt en je wil je bijvoorbeeld verlichting en apparaten in de woonkamer uitschakelen, hoef je niet op te staan en de trap af om dat voor elkaar te krijgen. En met een overzichtelijke app op je tablet kun je aan de hand van iconen lampen en apparaten bedienen en de status (aan of uit) ervan zien.
  • Bediening op afstand van alle slimme apparaten. Onderschat niet hoe handig het kan zijn om je huis te kunnen besturen wanneer je niet thuis bent. Op een kouder winterdag, kan je je huis de opdracht geven om alvast te verwarmen, net op tijd voordat je thuiskomt van je werk. Praktisch en energiebesparend! Je kan zelfs zien of je de lichten aan hebt laten staan, of wie er aan de deur staat. Bij je eigen woning of bijvoorbeeld bij het huis van je ouders op leeftijd.
  • Het is niet nodig om extra hardware aan te schaffen of zaken te installeren. Een bedieningspaneel aan de muur moet niet alleen gekocht worden, het moet ook nog eens worden geïnstalleerd. Daarnaast is het bedieningspaneel alleen te gebruiken voor de besturing van een smart home. De iPad of tablet heb je vaak al in huis en kan dan ook gebruikt worden voor het bedienen van de slimme verlichting en apparaten in huis.
  • Controle en bediening door meerdere personen mogelijk. De bediening van slimme apparaten of het in de gaten houden van de veiligheid in huis kan vanaf elke smartphone of tablet met toegang tot het beveiligde slimme domotica-systeem. Hierdoor is het mogelijk dat meerdere personen de slimme apparaten in het huis kunnen bedienen en een oogje in het zeil kunnen houden. Dit laatste is bijvoorbeeld zeer handig als je als kind de zorg hebt voor je ouders op leeftijd en je ook als je even niet in de buurt bent, wil waken over hun veiligheid.

Ben je benieuwd naar welke slimme oplossingen ComfoCare voor jou kan realiseren?
Kijk dan eens naar onze slimme concepten of neem contact met ons op.