18 mei 2017

Slimme verlichting voor een veiliger (t)huis

slimme-verlichting-00012.jpg
, ,

Ieder huis functioneert beter met goede verlichting. Uiteraard is de basisfunctie van verlichting dat je ziet waar je loopt. Maar verlichting is ook een echte sfeerbepaler. Goed licht kan wat mooi is extra laten opvallen. En van goed licht krijg je een beter humeur, zeker als het buiten erg slecht weer is. Slimme verlichting kan uitstekend worden ingezet voor een veiliger thuis. Hoe? Lees het hier!

  • Goede verlichting kan levensreddend zijn. Verlichting kan namelijk worden gekoppeld aan beveiligingssystemen, bijvoorbeeld een rookmelder, waardoor je automatisch goed zicht hebt, wanneer het alarm afgaat.
  • Er zijn maar weinig mensen die een vast patroon aanhouden bij het aan- en uitdoen van de verlichting. Soms duik je direct na het eten het bed in, soms kijk je die ene film af die tot ver na middernacht duurt. Wanneer je op vakantie bent, is het dan ook het slimst om de verlichting niet elke dag op een zelfde tijdstip aan- en uit te laten schakelen. Met een slim besturingssysteem gaan lampen afwisselend aan en uit, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is.
  • Dat geluid dat je net hoorde in je achtertuin, was dat een eekhoorn of een inbreker? De buitenlampen kunnen worden gekoppeld aan een bewegingssensor of aan je smartphone, zodat de eekhoorn (of toch een inbreker) schrikt en er vandoor gaat.
  • Niemand vindt het leuk om rond te dwalen in een donker huis. Het is misschien niet meteen een veiligheidsprobleem, een pikdonkere hal binnenstappen, kan zelfs de moedigste persoon een ongemakkelijk gevoel geven. Een verlichtingssysteem activeert je lampen waar en wanneer je maar wil. Nooit meer zoeken naar de schakelaar.
  • Vaartuigen op zee gebruiken lichtsignalen bij noodtoestanden. Automobilisten met pech doen hetzelfde aan de kant van de weg. Net als een lichtkogel, kan je huis verlichting gebruiken om te laten zien dat je in de problemen zit. Het beveiligingssysteem licht de politie of ambulance in en de verlichting gaat vervolgens automatisch aan, zodat de hulpverleners je huis sneller kunnen vinden en in huis hun weg vinden.

Ben je benieuwd naar welke slimme oplossingen ComfoCare voor je kan realiseren?
Kijk dan eens naar onze slimme concepten en slimme verlichtingsoplossingen.