17 oktober 2019

Limburg aan kop met brandschades!

Limburg aan kop met brandschades .png
,

Uit de Risicomonitor Woningbranden, die het Verbond van Verzekeraars samen met Brandweer Nederland heeft opgesteld, blijkt dat Limburg aan kop gaat met het claimen van brandschades. „We zien een toename van branden door oververhitte opladers van accu’s en batterijen voor elektrische fietsen, smartphones, laptops en hoverboards."

Ongeveer een derde van de woningbranden ontstaat door elektrische apparaten. „Het is de snelst groeiende oorzaak van brand. Roken staat nog steeds op één”, constateert de Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid. „Met de toename van de digitale ontwikkelingen en het opladen van steeds meer apparatuur in huis zal het risico op branden alleen maar toenemen.”

Elke brand is er een teveel en de impact op de slachtoffers is enorm. In een woning liggen tegenwoordig gemiddeld 125 batterijen. En dat zijn ook steeds vaker krachtige zogeheten lithium-ion batterijen met een vergroot risico op brand. Het Verbond raadt gebruikers aan apparatuur ’s nachts niet aan de stekker te houden als het opgeladen moet worden. „Trek de stekker eruit als je geen zicht hebt op het opladen. Anders ben je te laat als het fout gaat”.
 

 

Met een goede brandmelder wordt je tijdig gewaarschuwd voor dreigend gevaar. Onze hitte-, rook- en koolmonoxide-melders hebben een batterij die maar liefst 10 jaar meegaat. Piepende niet werkende melders behoren daarmee tot het verleden. Daarnaast zijn de melders onderling koppelbaar waardoor je door heel het huis wordt gewaarschuwd als er ergens in huis brand dreigt. Wel zo veilig!
 

 

Benieuwd hoe wij jouw huis veiliger kunnen maken of wil je graag meer weten over onze slimme brandmelders, die we uiteraard ook kunnen komen installeren? Klik dan op onderstaande knop:

NEEM CONTACT MET ONS OP!