15 maart 2017

Huis van de toekomst leert van bewoner

domotica-slim-wonen.jpg
,

Het is een kwestie van tijd, maar in de toekomst zal iedere Nederlander in een slimme woning leven. Op dit moment worden mondjesmaat intelligente toepassingen geïntegreerd in woningen, zoals slimme thermostaten en lichtsystemen. De toekomst is dat een woning tot in de fijnste details weet wanneer een bewoner thuis is, wat zijn of haar gewoonten zijn en wat de voorkeuren zijn: woningautomatisering.

We kennen al smart homes, huizen die op afstand kunnen worden bediend en die apparaten in de woning hebben die met elkaar kunnen communiceren. Zo zijn er bijvoorbeeld al ventilatiesystemen met sensoren die de luchtkwaliteit meten en op basis van die informatie de lucht schoon houden. In de toekomst zullen woningen nog veel slimmer worden, waarin een bewoner in zijn dagelijkse activiteiten bijna niets meer hoeft in te stellen.

Uit onderzoek blijkt dat er in 2014 2.7 miljoen Europese huishoudens waren die slimme toepassingen in huis hebben. Verwacht dat het aantal ieder jaar met maar liefst 61 procent zal groeien. Over vijf jaar zouden er bijna dertig miljoen smart homes zijn in Europa.

Ook nu zijn al zeer veel slimme toepassingen voor gebruik in en rondom de woning beschikbaar. Wij kunnen u als geen ander adviseren over de mogelijkheden en voordelen van slimme oplossingen in uw huis.

Wil je graag weten hoe wij jouw huis slimmer kunnen maken? Neem dan contact met ons op en wij geven je graag een deskundig advies.