24 juli 2019

Maak je huis duurzaam met Domotica

Maak je huis slimmer met ComfoCare domotica.jpg
, ,

Met smart home oplossingen zoals een domotica schakelaar, kun je de woning uitbreiden met extra ogen en oren die dag en nacht voor je werken. Je kunt er de woning comfortabeler mee maken, en rond de woning kun je de veiligheid verhogen. Het is ook een duurzame manier om met jouw bezittingen en verbruik om te gaan.

Vergeet jij altijd het licht uit de doen op de badkamer? Of ben je iemand die tijdens de rit naar het vliegveld zich plotseling realiseert dat de verwarming nog aanstaat? Dit soort vergeetachtigheid komt veel voor, we vergeten vaak de standaard handelingen die we dagelijks moeten uitvoeren alsof we machines zijn. Waarom zouden we dit niet gewoon overlaten aan machines?

Wat is domotica?
Domotica wordt ook wel ‘smart home’ genoemd, het is de combinatie van apparaten en software die specifieke taken in en rond de woning overnemen. Denk aan lampen die inschakelen wanneer het alarm afgaat, of rolgordijnen die automatisch sluiten wanneer het buiten donker wordt. Domotica oplossingen worden vaak geassocieerd met veiligheid en bewaking, toch is er nog veel meer mogelijk. Zo kun je een bewegingsmelder aansluiten die je via het centrale systeem koppelt aan een specifieke functie.

Comfortabel binnen, veilig buiten

Je wilt comfortabel wonen, daarom koop je een bank die goed zit, je gebruikt pannen om lekker mee te koken, of ploft op een perfect matras om na een drukke dag heerlijk te gaan slapen. Buiten de woning wil je niet alleen de tuin netjes houden, je wilt er ook voor zorgen dat het veilig is. Domotica toepassingen helpen je meer comfort te geven door standaard handelingen te automatiseren. Soms zul je op een knop drukken, maar je kunt veel functies ook geheel autonoom uit laten voeren.

Slimme oplossingen voor binnen

Energie in huis betekent in praktijk doorgaans gas en elektriciteit. Op dit moment zal de gasrekening voor veel huishoudens nog de grootste kostenpost zijn, dit zal steeds verder gaan verschuiven naar elektriciteit. Met zonnepanelen kun je zelf energie opwekken, daarnaast is het aan te raden om gebruik te maken van energiezuinige lampen en andere apparatuur. Zo verbruikt een desktop PC meer dan een laptop, en een laptop verbruikt meer dan een tablet. Voor professionele applicaties heb je weinig keuze, maar bij eenvoudig online shoppen is het verbruik van de PC niet meer te verantwoorden. Met slimme detectie kun je veel energie in huis besparen; van het uitschakelen van elektrische apparaten met een slim stopcontact tot aan het verlagen van de temperatuur wanneer je de deur achter je sluit.

Slimme oplossingen voor buiten

Met een lichtsensor kun je bij zonsondergang de elektrische rolluiken automatisch laten sluiten. Dat is niet alleen veilig, je bespaart er ook stookkosten mee. Een bewegingsmelder doet dubbele dienst als beveiliging, monitoring en om energie te besparen. Je wilt inbrekers buitensluiten, je kunt de kat detecteren wanneer deze thuis komt, je kunt er warmte mee binnenhouden en de kou juist buiten de deur houden in de winter. Sensoren nemen je veel werk uit handen, die tijd kun je aan andere én leukere zaken besteden.

Draadloos en toch verbonden met een domotica systeem

Jouw lichaam wordt aangestuurd via de hersenen, de ‘bridge’ vervult deze taak in een smart home. Dit kastje, zoals de Tahoma van Somfy, wordt direct aangesloten op de wifi router, en kan vervolgens draadloos communiceren met de domotica apparaten in huis en met de diensten online. Zo kan een domotica schakelaar gekoppeld worden aan de verlichting, dit wordt via de bridge weer verbonden met jouw smartphone terwijl je op het strand ligt in Mallorca. Omdat veel merken op basis van hetzelfde protocol werken, kun je honderden apparaten en diensten aan elkaar koppelen zonder één draad te leggen.

Je kunt iedere woning comfortabeler, veiliger én duurzamer maken met domotica producten en diensten. Wil je weten hoe je jouw woning kunt verduurzamen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

NEEM CONTACT MET ONS OP!