03 februari 2024

Jouw huis beveiligen? Dit is zijn de mogelijkheden.

ComfoCare Veilig wonen.png

Volgens de cijfers van het CBS wordt er elk jaar zo’n 65.000 keer ingebroken. Natuurlijk willen wij dit aantal drastisch verminderen! Daarvoor dien je echter wel je woning te beveiligen. Met een paar kleine aanpassingen kun je al veel veranderen.

Inbraken in Nederland

De meeste inbraken vinden 's nachts plaats en worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Wanneer ze zien dat jij een slecht beveiligd huis hebt, slecht hang- en sluitwerk of wellicht nog een raam op kiepstand hebt staan, kunnen deze gelegenheidsinbrekers de verleiding niet weerstaan. Meestal hebben ze slechts iets kleins nodig om dan binnen te komen. In dit proces is betrapt worden natuurlijk de grootste angst van de gelegenheidsinbreker. Wanneer je het proces kunt vertragen of hem letterlijk in het licht kunt zetten waardoor hij opvalt, zal hij minder snel geneigd zijn om zijn inbraak voort te zetten.

Ben je benieuwd naar hoe vaak er wordt ingebroken in jouw buurt? Via Politie.nl kun je dit heel makkelijk terug zien. Door je viercijferige postcode in te vullen onder ‘Mijn buurt’ krijg je een overzicht van de afgelopen drie maanden. Wellicht zet dit je aan het denken om zelf maatregelen te nemen!

PolitieNL_MijnBuurt.jpg

Hoe veilig is jouw woning?

Nu vraag jij je vast af: hoe veilig is mijn huis dan? Vaak denken we zelf dat we goed bezig zijn, maar zijn er stiekem toch nog een aantal zaken die we over het hoofd zien. Aangezien we tegenwoordig veel thuis zijn is het voor inbrekers moeilijker om ongezien een woning binnen te treden. Dit maakt dat zij sneller zullen uitwijken naar een garage of schuur. Hier is vaak alsnog veel buit te halen. Denk maar eens aan wat jij allemaal in je garage hebt staan. Waarschijnlijk een fiets of motor, gereedschap, wellicht nog meubels of apparatuur die je binnen niet meer kon opslaan. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat ook buitendeuren goed beveiligd zijn.

De beveiligingsexperts van ComfoCare denken graag met je mee over de juiste oplossing. Zo hebben wij verschillende slimme beveiligingen in ons assortiment die de kans op inbraak kunnen verkleinen. Neem hiervoor contact met ons op via onze website.

Tip: Het gebruik van een Jablotron alarmsysteem is heel verstandig. Het vermindert niet alleen de kans op inbraken, maar is ook nog eens te koppelen aan een brand-, water-, rook- of koolmonoxide-melder. Hiermee beveilig je je huis zo optimaal mogelijk.

JAB_STARTset draadloos alarmsysteem.png

Je woning slim beveiligen met Jablotron

De term slimme woning wordt voor steeds meer Nederlanders een begrip. Ruim een derde van de Nederlanders overweegt het aanschaffen van slimme apparatuur om hun huis veiliger, comfortabeler of toekomstbestendiger te maken. Steeds meer huizen beschikken dan ook over een aan de telefoon gekoppelde alarminstallatie. Tegenwoordig hoef je hier ook zeker niet meer de hoofdprijs voor te betalen.

We haalden het net al even aan, maar naast de individuele beveiligingen zoals een elektronisch slot of een videodeurbel bieden we bij ComfoCare ook complete mogelijkheden om je huis op een slimme manier te beveiligen. Dan hebben we het over een Jablotron beveiligingssysteem die beschikt over sensoren, een camera systeem, rookmelders en lekkagemelders. Camera’s gebruiken om jouw huis te bewaken wordt steeds normaler. Met het gebruik van camera’s kun je controleren wat er zowel buiten- als binnenshuis gebeurt. Camera’s werken ook preventief. Bij het zien van een camera zal een inbreker sneller langs je huis lopen en naar een plek gaan waar ze niet gezien kunnen worden. Ook als je dus niet thuis bent geeft het de mogelijkheid je huis te controleren of beelden op te nemen die je achteraf eenvoudig kunt bekijken op je telefoon.

 

Hoe werkt zo’n slim systeem?


Een slim systeem zoals een jablotron beveiligingssysteem communiceert met andere apparaten zoals je telefoon of smartwatch. Je gebruikt je smartphone of smartwatch om het systeem ook op afstand te bedienen. Je kunt je huis dus op afstand beveiligen; de status van verschillende sensoren opvragen of het alarm uit en in schakelen. Daarnaast beschikt het systeem ook over slimme toepassingen zoals het automatisch uit- of inschakelen van je lampen of het openen van de rolluiken. Hierdoor kan het makkelijk aangepast worden naar al jouw persoonlijke wensen en kun jij veilig vertrekken vanuit je huis, appartement of bedrijfspand.

Bij ComfoCare geven we je natuurlijk deskundig advies voor het gebruik en het aansluiten van jouw aangeschafte producten. Ook kunnen wij, als gecertificeerd installatiebedrijf, voor de volledige installatie van het Jablotron alarmsysteem zorgen. Na installatie leggen we het systeem aan je uit. Wanneer het systeem geïnstalleerd is, is het een kwestie van testen en monitoren.

De juiste keuze

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Door het plaatsen van een inbraaksysteem als woonhuisbeveiliging maak je het inbreken rondom jouw huis een stuk lastiger. We begrijpen dat door de verscheidenheid aan beveiligingssystemen op de markt het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. Laat je in dat geval goed adviseren door een van onze adviseurs. Zij kennen het volledige aanbod en kiezen de juiste producten voor jouw wensen en behoeftes.

Bij ComfoCare helpen we je graag met het uitkiezen van het juiste systeem en de bijbehorende onderdelen.