14 februari 2022

Duizenden alarminstallaties slaan vanaf april 2022 geen alarm meer

ComfoCare-alarmsysteem.png
,

Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren, die via ISDN doorgeschakeld staan naar een alarmcentrale, slaan vanaf 1 april bij inbraak of brand geen alarm meer. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk, dat de verbinding vormt tussen de installaties en de meldkamer. Aangezien inbrekers van het moment gebruik kunnen maken om bij deze bedrijven en consumenten ongestoord hun slag te slaan, is het van groot belang om tijdig maatregelen te treffen. „Die oude installaties geven straks allemaal een foutmelding zodra hun verbinding vanaf 1 april wegvalt.”

Naar verwachting zijn momenteel nog duizenden particulieren en ondernemers die een oude alarminstallatie met ISDN in hun woning of bedrijf hebben hangen. „En dan hebben we het natuurlijk niet over hoogrisico-klanten, want die beschikken vaak al over een moderne installatie, maar over bij wijze van spreken de slagerij op de hoek van de straat tot een kantoor op een industrieterrein. 

Er zijn klanten die denken dat het zo’n vaart niet zal lopen. „Die mensen zien dat hun alarminstallatie nog werkt, dus halen hun schouders er over op. Het afsluiten van ISDN is ook al eerder aangekondigd en vervolgens weer uitgesteld. Maar nu gaat het dan echt gebeuren. Voor veel bedrijven stelt de verzekeraar bovendien als eis dat er een werkende alarminstallatie in het pand aanwezig is. Je wil niet dat je straks met de schade blijft zitten.”

ComfoCare biedt hulp

Wil je weten of jouw alarmcentrale ook gebruik maakt van ISDN en dus vanaf 1 april 2022 geen meldingen meer zal versturen? Neem dat contact met ons op via telefoonnummer 046 234 01 01, stuur een bericht naar info@comfocare.nl of via ons webformulier. Wij komen graag aan huis of op de zaak naar het systeem kijken je adviseren over wat te doen.

Ook voor advies voor een nieuw alarmsysteem, uitbreiding of vervanging van je huidige systeem en voor onderhoud aan alarmsystemen kunnen wij je uitstekend van dienst zijn.